Boltarii din beton pentru fundatie – Fundatiile sunt unul dintre cele mai importante elemente ale oricarei cladiri. Pe ele se bazeaza si se distribuie greutatea intregii structuri, de aceea este necesara o atentie speciala pentru construirea lor.
Fundatiile sunt cel mai adesea realizate din caramizi sau pietre si, de asemenea, din beton. Acei boltari beton fundatie au devenit din ce in ce mai populari recent. Este cel mai economic mod de a pune bazele unei constructii.

Fundatii ieftine din boltari de beton

In ultimii ani, acesti boltari din beton b250 au fost printre cele mai populare materiale pentru construirea fundatiilor. Unul dintre avantajele lor incredibile sunt dimensiunile variate , disponibilitatea larga si un pret bun in comparatie cu alte solutii. De asemenea, merita adaugat ca blocurile de fundatie sunt realizate din beton de diferite clase.

boltari-beton-fundatie

Rezistenta boltarilor de beton este egala cu sarcina pe beton. Boltarii pentru fundatie sunt utilizati in constructia peretilor de fundatie, cum ar fi peretii de subsol, garaje, spatii subterane sau fundatiile si zidurile de sprijin.
Acestia sunt rezistenti la umezeala, inghet si foc. De asemenea, au o aplicatie foarte economica, motiv pentru care tot mai multi oameni decid sa ridice o casa folosind boltari de beton.

Boltarii din beton sunt produsi si disponibili in anumite dimensiuni, deoarece sunt foarte grei in sine. Daca doresti sa utilizezi boltari de fundatie mai usori, ii poti obtine cu usurinta pe piata. Sunt identici ca marime si forma, dar difera prin golurile lor, ceea ce ii fac mai usori in greutate.
Intr-un astfel de perete de fundatie, sunt create goluri de aer, permitand o izolare termica mai buna. Trebuie amintit ca un zid realizat din boltari de fundatie este ridicat cu ajutorul mortarului traditional de zidarie.

Forma boltarilor pentru fundatie este identica cu forma unei caramizi traditionale, adica a unui cuboid. Sunt construite folosind rosturi verticale si orizontale. Pe piata, poti gasi, de asemenea, boltari cu imbinari cu lamela si canelura. Este una dintre cele mai populare metode de asezare a fundatiilor, deoarece blocurile de fundatie sunt durabile si rezistente la toate conditiile meteorologice. Un alt avantaj al blocurilor este un pret metru cub beton fundatie foarte mic.

boltari-beton-fundatie

 Care sunt avantajele boltarilor de beton?

Avantajele boltarilor de beton sunt urmatoarele:

  • viteza mare de constructie a zidurilor de zidarie (datorita dimensiunilor blocurilor);
  • posibilitatea de a construi ziduri de fundatie mai groase
  • pret scazut al boltarilor in comparatie cu alt tip de materiale;
  • costuri mai mici de constructie a peretilor, in special pentru peretii de fundatie (fara cofraj scump)
  • rezistenta ridicata la presiunea superioara (nu uita sa acorzi atentie colturilor, altfel distributia inegala a presiunii poate cauza craparea peretilor);

Cand vine vorba de pretul boltarilor de beton, acesta este intr-adevar scazut. Interesant este ca, daca decizi sa mergi la un magazin de bricolaj, pretul poate sa creasca brusc. La producatorii si vanzatorii locali, pretul standard al unui bloc de fundatie mult mai mic. Astfel de nuante aparent mici ale pretului pot afecta cu adevarat estimarea costurilor intregii fundatii, deci ar trebui sa alegi mai degraba producatorii locali. Desigur, boltarii pentru fundatie din beton mai rezistent, precum un beton b250 sunt si mai scumpe.

De asemenea, atunci cand cumperi boltari, merita sa afli daca pretul include transportul si descarcarea, dar din fericire majoritatea vanzatorilor includ acest lucru in pretul lor.