Beton B200 - Pret - Realizam si livram beton de calitate - Contacteaza-ne pentru detalii
  • Sos De Centura Bucuresti Magurele, Nr.4 Ilfov
  • 0722 222 838

Beton B200 – Probabil că majoritatea cititorilor acestui articol sunt familiarizaţi cu acest material. Până la urma urmei, acesta aproape că a devenit sinonim cu termenul şantier, graţie răspândirii şi calităţilor sale. Totuşi, înainte să încep a vă prezenta numeroasele aspecte tehnice aş dori să parcurg câteva aspecte de bază.

Betonul este un material de construcţii important, moştenire a civilizaţiei romane antice. Romanii foloseau betonul încă din anul 200 î. E. n., lucru care le-a permis să realizeze construcţii care au dăinuit până în ziua de astăzi, graţie durităţii şi durabilităţii sale. Un exemplu de astfel de construcţie este Pantenonul din Roma, ridicat în vremea împăratului Hadrian (în 126, ca să fim precişi). În ciuda vârstei sale de peste 2000 de ani, el a rămas un material indispensabil pentru construcţii. Deşi au apărut anumite materiale alternative (precum sticla şi metalul pentru construcţia de clădiri), betonul rămâne „fundaţia” pentru nenumărate construcţii.

De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:

Beton B250 

Beton B300

Beton B350 

Acesta este, deci, un material durabil, răspândit,  care prezintă foarte multe avantaje la numeroasele sale utilizări diferite. Există un număr relativ mare de modalităţi de preparare, lucru care a adus cu sine diferite tipuri, care îndeplinesc roluri distincte. Fiecare tip de beton în parte deţine un set de caracteristici, utilizări şi avantaje.

Pentru obţinerea acestui material de construcţii artificial, reţeta de bază este relativ neschimbată. Ceea ce trebuie făcut este un amestec de ingrediente: apă, ciment, agregate (nisip, pietriş, balast) şi uneori aditivi. În momentul combinării apei şi a cimentului, acestea se transformă într-o pastă care se întăreşte şi leagă agregatele. Astfel, betonul ia naştere în urma întăririi acestui amestec.

Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme şi, evident, atingerea rezultatului dorit. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. Este un lucru bine ştiut faptul că betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă, totuşi, consider necesar să adaug că (într-o astfel de situaţie) trebuie să se ia în calcul  faptul că, pentru lucrările mai de dimensiuni mai ample, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă. În caz contrar, pot apărea defecte premature care (în scenarile cele mai rele) pot duce la colapsul subit al structurii.

Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:

Beton C12/15 

Beton C16/20 

Beton C20/25 

beton-b200

beton-b200

Beton de tip B200 – Elemente distinctive şi domenii de utilizare

Acest tip de beton, B200, are o nouă denumire de beton C12/15. C reprezintă clasa de rezistenţă la compresiune; 12 este numărul care reprezintă rezistenţa la compresiune a betonului determinată la 28 de zile prin încecarea epruvetelor cilindrice de 300 mm înălţime şi 150 mm diametru. Numărul 15 reprezintă rezistenţa caracteristică la compresiune la 28 de zile pe cuburi având latura de 150 mm.

Tipul de beton B200 este utilizat, în mare parte, pentru turnarea şapelor, pardoselelor, fundaţiilor clasice. Betonul B200 este unul flexibil, datorită agregatelor de dimensiuni reduse aflate în compoziţia sa. În plus, acesta dispunde de următoarele caracteristici: este maleabil, greutatea este una convenabilă, se usucă repede (la temperaturi de peste 0 grade celsius) şi are o rezistenţă sporită atunci când vine vorba de încărcări.

Printre utilizările tipului de beton B200, amintim turnarea plăcilor de fundaţie, ale pardoselilor, ale şapelor egalizatoare; de asemenea, este folosit pentru construcţia stâlpilor fără încărcare mare ale plăcilor şi centurilor dintre etajele unui imobil, sau la zidărie.

Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

Beton C25/30

Beton C30/37 

Beton C8/10 

beton-b200

beton-b200

Preţ beton B200

Totul depinde la ce distanţă faţă de şantier se află staţia de beton. Şi de zona ţării în care se află şantierul. E mai rentabil ca betonul să fie preparat în staţiile specializate, mai ales când este vorba despre construcţii mai ample.

beton-b200

beton-b200