Beton B250 - Pret - Livram prompt si rapid beton de calitate realizat de noi - Contactati-ne
  • Sos De Centura Bucuresti Magurele, Nr.4 Ilfov
  • 0722 222 838

Beton B250 – Betonul este unul dintre principalele piloane de susţinere ale construcţiei. Un material esenţial.

Betonul a fost descoperit încă din Antichitate. Este un fapt dovedit că romanii descoperiseră o modalitate de preparare a acestuia încă din perioada republicană ( aprox. 220 a. Chr.) De atunci el a fost un material  nelipsit în construcţii (cu excepţia unor secole în Evul Mediu când dispăruse din cauza pierderii reţetei romane, reţetă recuperată abea în sec XV, urmând ca  în sec XVIII să aibă loc renaşterea propri-zisă).  Betonul este unul dintre cele mai utilizate materiale de construcție. Utilizarea sa la nivel mondial, tonă pentru tonă, este de două ori mai mare decât cea a oțelului, lemnului, materialelor plastice și aluminiului combinate.  La nivel global, industria betonului gata amestecat, cel mai mare segment al pieței betonului, se estimează că va depăși venituri de 600 miliarde dolari până în 2025.

Betonul reprezintă acel material de construcţii artificial, obţinut în urma unui amestec de ingrediente precum apă, ciment, agregate (nisip, pietriş, balast) şi uneori aditivi. În momentul combinării apei şi a cimentului, acestea se transformă într-o pastă care se întăreşte şi leagă agregatele. Astfel, betonul ia naştere în urma întăririi acestui amestec.

Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. În mod cert, după cum bine ştim, betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă dar trebuie să se ţină cont de faptul că, pentru lucrările mai mari, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă.

De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:

Beton B200

Beton B300

Beton B350

După cum s-a menţionat anterior, fiecare tip de beton este diferit. În articolul de faţă, ne vom axa pe betonul B250.

beton-b250

beton-b250

Beton B250 – duritate, întrebuinţări, caracteristici

Betonul B250, sau numit mai nou C16/20, este unul foarte des utilizat. Denumirea nouă face referire la clasa de rezistenţă la compresiune. Astfel, C reprezintă clasa de rezistenţă la compresiune; 16 este numărul care reprezintă rezistenţa la compresiune a betonului determinată la 28 de zile prin încecarea epruvetelor cilindrice de 300 mm înălţime şi 150 mm diametru. Numărul 20 reprezintă rezistenţa caracteristică la compresiune la 28 de zile pe cuburi având latura de 150 mm.

Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:

Beton C12/15

Beton C16/20

Beton C20/25 

Betonul B250 este unul de duritate intermediară, asta datorită reţetei prin care se obţine. În general, acest tip de beton este folosit ca bază pentru structuri de rezistenţă, stâlpi, plăci pentru fundaţie sau plăci care separă etajele între grinzi. Betonul B250 mai este folosit şi pentru grinzi, pardoseală armată sau structuri de susţinere.

Caracteristicile betonului de tip B250 sunt ideale pentru construcţii civile. Tocmai datorită caracteristicilor sale speciale, B250 se utilizează la construcţii cu maxim un etaj. Datorită preparării acestuia, tipul de beton B250 este fluid, deci uşor de manevrat şi de turnat. De asemenea, atunci când se toarnă la o temperatură mai mare de 0 grade celsius, compoziţia de beton B250 are o uscare şi o priză bună.

Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

Beton C25/30

Beton C30/37

Beton C8/10

beton-b250

beton-b250

beton-b250

beton-b250

Preţ beton B250

Preţul betonului B250 diferă în funcţie de producător şi de zona în care se află staţiile de preparare vis a vis de distanţa locului în care se fac lucrările. Preţurile variază şi în funcţie de zona ţării.