Beton b350
Beton B350 – Ce este betonul?Nu este deloc greu să găsim răspunsul la această întrebare. Nu trebuie decât să ne uităm în jur ca să vedem. Betonul este un foarte cunoscut material greu de construcţii, format printr-un amestec de ciment cu apă şi segregate. Acesta prezintă foarte multe avantaje la utilizare şi poate fi folosit pentru a realiza un număr ridicat de construcţii. Fiind un material vesatil, există diferite tipuri de beton, varietate realizată prin mdul de preparare. Fiecare tip de beton în parte deţine un set de caracteristici, utilizări şi avantaje. Dar haideţi să parcurgem o călătorie în timp pentru a putea vedea şi înţelege care este trecutul mai puţin cunoscut al acestui material indispensabil.
De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:
Betonul a fost descoperit cu multe secole în urmă, existând dovezi că romanii îl utilizau deja din secolul 3 înainte de Hristos în construcţiile lor. Este cunoscut faptul că aceştia şi-au înălţat vaste construcţii cu diferite roluri, utilizând beton. Două bune exemple în acest sens sunt: Apeductul din Caesarea şi Partenonul din Roma. Cea din urmă a fost construită în anul 126 î.Hr., prezentând o structură solidă din beton. Deci, este clar faptul că acest material de construcţie este folosit cel puţin încă de pe vremea împăratului Hadrian. Deşi reţeta pentru beton a fost pierdută, lucru care a dus la o întrerupere a utilizării sale în perioada medievală, acesta a reapărut în secolul XVIII.
Aşa cum am spus mai sus, betonul reprezintă acel material de construcţii artificial, obţinut în urma amestecării unor ingrediente cheie: apă, ciment, agregate (nisip, pietriş, balast) şi uneori aditivi. În momentul combinării apei şi a cimentului, acestea se transformă într-o pastă care se întăreşte şi leagă agregatele. Astfel, betonul ia naştere în urma întăririi acestui amestec.
Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. În mod cert, după cum bine ştim, betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă dar trebuie să se ţină cont de faptul că, pentru lucrările mai mari, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă.
Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:

beton-b350
Beton B350 – caracteristici, utilizări
Betonul B350, cunoscut ca C20/25, este un beton rezistent, de clasă superioară. Acest tip de beton a preluat numele C20/25, care reprezintă: C – clasa de rezistenţă la compresiune; 20 este numărul care reprezintă rezistenţa la compresiune a betonului determinată la 28 de zile prin încecarea epruvetelor cilindrice de 300 mm înălţime şi 150 mm diametru. Numărul 25 reprezintă rezistenţa caracteristică la compresiune la 28 de zile pe cuburi având latura de 150 mm.
Tipul de beton B350 deţine următoarele caracteristici: constă într-un element-cheie de rezistenţă atunci când ia contact cu armătura de fier beton; are o rezistenţă foarte mare la îngheţ şi dezgheţ; prin folosirea betonului B350 se reduce timpul de execuţie datorită prelucrării uşoare ale suprafeţelor; întărirea sa este una omogenă.
Utilizările pentru tipul de beton B350 sunt numeroase, acesta fiind în general folosit pentru construcţia unor elemente verticale (stâlpi), grinzi cu încărcări şi deschideri mari, fundaţii asupra cărora se află încărcări mari, platforme speciale; totuşi, betonul B350 este potrivit şi pentru lucrări ca: bazine, piscine, fose, rezervoare, execuţia aleilor, ale platformelor rutiere, parcărilor, drumurile de acces, elemente de rezistenţă pentru poduri.
Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

beton-b350

beton-b350
Preţ beton B350
Totul depinde la ce distanţă faţă de şantier se află staţia de beton. Şi de zona ţării în care se află şantierul.