Beton C12/15 - Producem, transportam si turnam rapid la santierul dumneavoastra
  • Sos De Centura Bucuresti Magurele, Nr.4 Ilfov
  • 0722 222 838

Beton C12/15 – Ce poate fi mai cunoscut pentru construcţia umană decât esenţa ei? Timp de secole la rând, betonul a stat la baza majorităţii şantierelor din lume.  Vă propun să aruncăm, în acest articol, o privire la un anumit tip de beton, şi anume, C12/15.

Vechi, dar extrem de durabil. Legenda spune că  betonul a fost oferit ca un dar  din partea zeilor locuitorilor Troiei, pentru a-şi ridica ziduri invincibile cu care să reziste oricărui atac. Din acest motiv, aheii nu au reuşit să cucerească oraşul decât atunci când au intrat în interiorul cetăţii prin intermediul Calului Troian. Se spune că Eneas a dus mai departe secretul betonului în Peninsula Italică. Există puţin adevăr în acest mit, lucru explicat prin faptul că romanii aveau deja beton încă din jurul anilor 200 a. Chr.

De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:

Beton B200

Beton B300

Beton B350

beton-c-12-15

beton-c-12-15beton-c-12-15

Beton C12/15 – caracteristici, utilizări

Betonul reprezintă acel material de construcţii artificial, obţinut în urma amestecării unor ingrediente cheie: apă, ciment, agregate (nisip, pietriş, balast) şi uneori aditivi. În momentul combinării apei şi a cimentului, acestea se transformă într-o pastă care se întăreşte şi leagă agregatele. Astfel, betonul ia naştere în urma întăririi acestui amestec.

Betonul este un material compozit compus din agregate fine și grosiere legate împreună cu un ciment fluid (pastă de ciment) care se întărește (se întărește) în timp. În trecut, lianții de ciment pe bază de var, cum ar fi chitul de var, erau adesea folosite, dar uneori cu alte cimenturi hidraulice, cum ar fi un ciment de aluminat de calciu sau cu ciment Portland pentru a forma beton de ciment Portland (numit pentru asemănarea sa vizuală cu piatra Portland).  Multe alte tipuri de beton necimentat există împreună cu alte metode de legare a agregatului împreună, inclusiv beton asfaltic cu un liant de bitum, care este frecvent utilizat pentru suprafețele drumurilor și betoane polimerice care folosesc polimeri ca liant.

Deoarece există un număr ridicat de utilizări pentru beton, există şi un număr foarte mare de tipuri de beton, fiecare cu caracteristicile sale distincte şi cu roluri diferite pe care trebuie să le îndeplinească.

Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:

Beton C16/20

Beton C20/25

Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. În mod cert, după cum bine ştim, betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă dar trebuie să se ţină cont de faptul că, pentru lucrările mai mari, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă.

beton-c-12-15

beton-c-12-15

beton-c-12-15

beton-c-12-15

Preţ beton C12/15

Totul depinde la ce distanţă faţă de şantier se află staţia de beton. Şi de zona ţării în care se află şantierul. E mai rentabil ca betonul să fie preparat în staţiile specializate, mai ales când este vorba despre construcţii mai ample.

Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

Beton C25/30

Beton C30/37

Beton C8/10