Beton C20/25
Beton C20/25 – Un numitor comun al numeroaselor construcţii din lume (indiferent că vorbim despre clădiri, ziduri sau alte costrucţii) este betonul.Deşi nu este nici pe departe UNICUL material de pe piaţă, el rămâne un produs căutat, fiind prezent într-o gamă variată, fiecare cu avantaje şi dezavantaje. Dar înainte de a ne adânci în subiectul discuţiei, vă propun un scurt istoric, de dragul contextualizării.
Legenda spune că betonul a apărut în Antichitate, fiind un dar din partea zeiilor Apollo şi Poseidon muritorilor care au ridicat oraşul Troia. Ulterior, Eneas a dus reţeta cu el în Peninsula Italică, unde aceasta a fost transmisă urmaşilor, ajungând, astfel, romanilor. Vorbind într-o manieră realistă, betonul a fost, într-adevăr, descoperit cu multe secole în urmă şi da, se consideră că ar fi fost descoperit în Roma antică. Cea mai veche dovadă existentă a acestui lucru este constituită de Panteonul din Roma. Această clădire, construită în anul 126 î.Hr. are structura din beton. Deci, este clar faptul că acest material de construcţie este folosit cel puţin încă de pe vremea împăratului Hadrian .
De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:
Betonul reprezintă acel material de construcţii artificial, obţinut în urma amestecării unor ingrediente cheie: apă, ciment, agregate (nisip, pietriş, balast) şi uneori aditivi. În momentul combinării apei şi a cimentului, acestea se transformă într-o pastă care se întăreşte şi leagă agregatele. Astfel, betonul ia naştere în urma întăririi acestui amestec. Este, deci, un material solid, capabil de a susţine obiecte de dimensiuni şi mase considerabile, pentru perioade însemnate de timp.
Există diferite tipuri de beton pe piaţă. Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. În mod cert, după cum bine ştim, betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă dar trebuie să se ţină cont de faptul că, pentru lucrările mai mari, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă, lucru care ar putea duce la scăderea calităţii acestuia.

beton-c20-25
Beton C20/25 – caracteristici, utilizări
Betonul C20/25, anterior cunoscut ca B350, este un beton rezistent, de clasă superioară. Acest tip de beton a preluat numele C20/25, care reprezintă: C – clasa de rezistenţă la compresiune; 20 este numărul care reprezintă rezistenţa la compresiune a betonului determinată la 28 de zile prin încecarea epruvetelor cilindrice de 300 mm înălţime şi 150 mm diametru. Numărul 25 reprezintă rezistenţa caracteristică la compresiune la 28 de zile pe cuburi având latura de 150 mm.
Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:
Tipul de beton c20/25 deţine următoarele caracteristici: constă într-un element-cheie de rezistenţă atunci când ia contact cu armătura de fier beton; are o rezistenţă foarte mare la îngheţ şi dezgheţ; prin folosirea betonului C20/25 se reduce timpul de execuţie datorită prelucrării uşoare ale suprafeţelor; întărirea sa este una omogenă.
Utilizările pentru tipul de beton C20/25 sunt muneroase, acesta fiind în general folosit pentru construcţia unor elemente verticale (stâlpi), grinzi cu încărcări şi deschideri mari, fundaţii asupra cărora se află încărcări mari, platforme speciale; totuşi, betonul C20/25 este potrivit şi pentru lucrări ca: bazine, piscine, fose, rezervoare, execuţia aleilor, ale platformelor rutiere, parcărilor, drumurile de acces, elemente de rezistenţă pentru poduri.

beton-c20-25
Preţ beton C20/25
Totul depinde la ce distanţă faţă de şantier se află staţia de beton. Şi de zona ţării în care se află şantierul.
Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

beton-c20-25