Beton C25/30 - Pret - Producem, livram si turnam pentru santierul dumneavoastra
  • Sos De Centura Bucuresti Magurele, Nr.4 Ilfov
  • 0722 222 838

Beton C25/30 – Construcţia reprezintă una dintre cele mai vechi ocupaţii umane. Omul a încercat, de-a lungul istoriei sale lungi şi tumultoase să ridice construcţii menite să îi facă viaţa mai uşoară.

Materialele de construcţie sunt acele materiale naturale sau artificiale folosite în industria de construcţii. Dintre materialele de construcţii menţionăm lemnul, piatra naturală, metalul, betonul.

Betonul este un material de construcţie arificial, realizat din liant, apă şi agregat. Liantul îl reprezintă cimentul iar agregatul poate fi nisipul, pietrişul sau balastul. Asemeni pietrei naturale, betonul este foarte rezistent la uzură şi compresiune, cimentul legând efectiv agregatul de pasta rezultată din apă şi liant.

De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:

Beton B200

Beton B250

Beton B300

Beton B350

Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. În mod cert, după cum bine ştim, betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă dar trebuie să se ţină cont de faptul că, pentru lucrările mai mari, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă.

Betonul datează de secole întregi, mărturie stând Panteonul din Roma, care a fost construit din acest material de construcţie, în timpul împăratului Hadrian, în anul 126 d. Hr.

Betonul este un cunoscut material de construcţii, care prezintă foarte multe avantaje la utilizare. Fiecare tip de beton în parte deţine un set de caracteristici, utilizări şi avantaje. În cele ce urmează, se vor analiza caracteristicile, utilizările, avantajele, preţul şi reţeta betonului de tip C25/30.

beton-c25-30

beton-c25-30

Beton C25/30 – caracteristici, utilizări

În momentul în care într-un plan de construcţii se menţionează folosirea de beton C25/30 este clar că este vorba de o clădire ce necesită structuri speciale. În construcţii stucturile speciale se referă la încărcări în diferite planuri care duc la obţinerea unei rezistente mult mai ridicate decât în cazul unor construcţii clasice. Una dintre caracteristicile cele mai importante ale betonului C25/30 este rezistenţa. Adăugat la sistemul de susţinere, acest beton va susţine construcţia în mod excepţional. Un beton C25/30 are deci rezistenţă ridicată în contextul de susţinere a structurilor încărcate, la expunere la diverse temperaturi, la vibraţii; întărirea definitivă se face într-un timp foarte convenabil; finisarea este bună iar prelucrarea nu consumă foarte mult timp; în cazul turnărilor pe suprafeţe mai largi sau înalte, dispersia este una bună.

Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:

Beton C12/15

Beton C16/20

Beton C20/25

Utilizările tipului de beton C25/30 sunt vaste şi dedicate, după cum s-a menţionat mai sus, construcţiilor speciale, dintre care şi cele cu presiune ridicată la nivelul fundaţiei. De asemenea, C25/30 se foloseşte şi la piloţi secanţi, grinzi de coronament, fundaţii de tip barete sau cele de tip pilot.

De asemenea trebuie menţionat faptul că numele betonului C25/30 era de B400, înainte de adoptarea celor noi. C reprezintă clasa de rezistenţă la compresiune; 25 este numărul care reprezintă rezistenţa la compresiune a betonului determinată la 28 de zile prin încecarea epruvetelor cilindrice de 300 mm înălţime şi 150 mm diametru. Numărul 30 reprezintă rezistenţa caracteristică la compresiune la 28 de zile pe cuburi având latura de 150 mm.

beton-c25-30

beton-c25-30

Preţ beton C25/30

Preţul betonului C25/30 este mai ridicat puţin decât cel al betonului C20/25 din cauza numărului mai mare de agregate şi ciment. Desigur, preţul depinde foarte mult şi de poziţionarea şantierului faţă de locaţia şantierului.

Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

Beton C30/37

Beton C8/10