Beton C30/37 - Transportam, producem si turnam rapid beton pe santierul dumneavoastra
  • Sos De Centura Bucuresti Magurele, Nr.4 Ilfov
  • 0722 222 838

Beton c30/37 – Printre cele mai cunoscute materiale de construcţii, se află betonul. Există mai multe tipuri de beton şi fiecare dintre acestea deţine un set de caracteristici, utilizări şi avantaje. Dacă vă întrebaţi acum cât timp a apărut betonul, ei bine aflaţi că acesta a fost descoperit cu multe secole în urmă. Panteonul din Roma este dovada arhitecturală care stă la baza acestei afirmaţii, construcţia fiind realizată din beton, în jurul anului 126 d. Hr. , de către împăratul Hadrian.

Betonul reprezintă acel material de construcţii artificial, obţinut în urma amestecării unor ingrediente cheie: apă, ciment, agregate (nisip, pietriş, balast) şi uneori aditivi. În momentul combinării apei şi a cimentului, acestea se transformă într-o pastă care se întăreşte şi leagă agregatele. Astfel, betonul ia naştere în urma întăririi acestui amestec.

De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:

Beton B200

Beton B250

Beton B300

Beton B350

Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. În mod cert, după cum bine ştim, betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă dar trebuie să se ţină cont de faptul că, pentru lucrările mai mari, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă.

beton-c30-37

beton-c30-37

Beton c30/37 : avantaje, întrebuinţări, echivalent

Betonul c30/37, ca orice alt tip de beton, prezintă o serie vastă de avantaje. În primul rând, este un material de construcţie extrem de versatil. În forma sa proaspătă, adică recent preparat, betonul preia dimensiunile şi formele cofrajelor în care este turnat. Tipul de beton C30/37 este unul accesibil, datorită reţetei sale de preparare. De asemenea, nu necesită o întreţinere continuă, spre deosebire de structurile metalice, de exemplu. Ca în cazul tuturor tipurilor de betoane, betonul C30/37 este rezistent la foc şi, nu în ultimul rând, este un material econom.

Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:

Beton C12/15

Beton C16/20

Beton C20/25

Faţă de alte tipuri de betoane, c30/37 este extrem de rezistent în mediile agresive fiind mai puţin permeabil. Este întrebuinţat pentru crearea unor structuri rezistente, solicitante, cu deschidere mare, sau pentru faţetele bazinelor, fiind foarte rezistent la agresivitatea marină, spre exemplu.

Alte întrebuinţări ale tipului de beton c30/37 sunt construcţia grinzilor, plăcilor, stâlpilor sau fundaţiilor, pavelelor, plăcilor de gard şi alte produse prefabricate.

Echivalentul tipului de beton c30/37 este betonul B450. Denumit astfel anterior, mai nou betoanele poartă numele conform clasei de care ţin. Astfel, C reprezintă clasa de rezistenţă la compresiune; 30 este numărul care reprezintă rezistenţa la compresiune a betonului determinată la 28 de zile prin încecarea epruvetelor cilindrice de 300 mm înălţime şi 150 mm diametru. Numărul 37 reprezintă rezistenţa caracteristică la compresiune la 28 de zile pe cuburi având latura de 150 mm.

Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

Beton C25/30

Beton C8/10

beton-c30-37

beton-c30-37

beton-c30-37

beton-c30-37