Beton C8/10 - Livram rapid si turnam beton de la statia noastra - Sunati pentru detalii
  • Sos De Centura Bucuresti Magurele, Nr.4 Ilfov
  • 0722 222 838

Beton C8/10 – Înainte de a intra în orice discuţie despre beton, aş dori să fac o scurtă intrducere legată de acest material pe care îl folosim atât de des şi în atât de multe domenii.

Betonul este un material utilizat în diferite tipuri de costrucţii. Fiind un material solid şi durabil este aproape omniprezent în şantierele lumii din trecut şi până în prezent.

Deşi data exactă a apariţiei sale este necunoscută, se poate spune cu fermitate că acesta a apărut în Antichitate, fiind utilizat de romani în diferite construcţii, în special în monumente.Unul dintre simbolurile modernităţii, cât şi a ingeniozităţii romane. Ca dovadă este faptul că, după atâtea secole, continuăm să utilizăm acest material antic în construcţii. Este o combinaţie aproape perfectă între simplitate şi calitate/ durabilitate.

De asemenea, betoanele din gama B sunt recomandate de nivelul înalt al calității și al duratei. Puteți afla mai multe informații despre acestea mai jos:

Beton B200

Beton B250

Beton B300

Beton B350

Odată cu trecerea timpului, metodele de producţie au evoluat, astfel betonul a cunoscut diferite metode de preparare şi, odată cu ele, a crescut numărul tipurilor de beton de pe piaţă.

Fiecare tip de beton are o reţetă proprie care trebuie urmată strict, pentru respectarea unor norme. Desigur, acest lucru se întâmplă mai ales în staţiile de producere a betonului. În mod cert, după cum bine ştim, betonul poate fi prelucrat direct pe şantier/acasă dar trebuie să se ţină cont de faptul că, pentru lucrările mai mari, este mai bine ca acesta să fie comandat, întrucât caracteristicile specifice să nu se piardă.

beton-c8-10

beton-c8-10

Beton C8/10 – caracteristici, utilizări

C8/10 reprezintă un tip de beton care este unul simplu, extrem de apreciat în construcţiile civile şi nu numai. Betonul C8/10 este adecvat atât pentru lucrări interioare cât şi pentru cele exterioare, exact ca cele de calitate superioară. Tipul de beton C8/10 este foarte lucrabil, mai ales în cazul construcţiilor care nu necesită cofraj. Totuşi, betonul C8/10 este cel mai des utilizat pentru egalizarea suprafeţelor înainte de începerea construcţiilor propriu-zise. Astfel, tipul de beton C8/10 poartă popular şi denumirea de beton egalizare.

Totodată, în industrie se foloesc betoanele din gama C. Acestea sunt prezentate mai jos:

Beton C12/15

Beton C16/20

Beton C20/25

Înainte, betonu C8/10 purta denumirea de B150. Numele de C8/10, se referă la: C reprezintă clasa de rezistenţă la compresiune; 8 este numărul care reprezintă rezistenţa la compresiune a betonului determinată la 28 de zile prin încecarea epruvetelor cilindrice de 300 mm înălţime şi 150 mm diametru. Numărul 10 reprezintă rezistenţa caracteristică la compresiune la 28 de zile pe cuburi având latura de 150 mm.

Principalele caracteristici ale betonului C8/10 sunt oferite de manevrabilitatea acestuia; datorită faptului că este un beton uşor, C8/10 va fi uşor de manevrat şi de compus efectiv, respectând reţeta. Alte caracteristici de bază sunt: greutatea redusă, uşurinţa nivelării şi a manipulării după turnare, rezistenţa bună în timp şi uscarea rapidă.

În ceea ce priveşte utilizările tipului de beton C8/10, acesta se foloseşte pentru: turnarea şapelor de egalizare de la fundaţii, alei, căi de acces, turnare de pardoseală armată sau nearmată, turnare elevaţii armate şi lista poate continua. Înainte de începerea lucrării propriu-zise, este bine de ştiut faptul că acest tip de beton C8/10 se toarnă în zile cu temperaturi mai ridicate de 0 grade celsius.

Dacă ați ajuns până aici, probabil sunteți interesați și de celelalte tipuri de betoane din gama C:

Beton C25/30

Beton C30/37

beton-c8-10

beton-c8-10

beton-c8-10

beton-c8-10

Preţ beton clasa C8/10

Totul depinde de distanţa dintre staţia respectivă şi locaţia şantierului dar şi de zonele ţării.